Animale animate,raţe,zburătoare,girafă,lup,iarnă

girafe giraffe

iarna, fulgi ,lup ,vultur ,snow

gaste ,geese,rate


1. Girafele - singurele animale care nu pot căsca. Practic, toate animalele cu sânge cald și sânge rece periodic deschid gura lor pentru a obţine suficient oxigen - (păsări, pești și mamifere).Un om, în medie cască în viața sa ,aproximativ 250 de mii de ori. Dar girafa,nu cască niciodata în viaţa sa.Sau cel puţin nu sa constatat acest lucru de către oamenii de ştiinţă în toată istoria cercetării animalelor cu gâtul lung.



2. În schimb girafe sunt în măsură de a mugi,sfârâi,hârâi si a fluiera. Acest set întreg de sunetele  le folosesc pentru a comunica cu congeneri săi.


3. Girafa are  limba cu o  lungime de aproximativ 50 de centimetri.

4. În afară de gât  și limbă, girafe depăşesc toate celelalte mamifere la lungimea cozii - ea poate ajunge la o lungime de 2,5 metri.

5. Girafelelor le place ceapa crudă.

6. Grecii și romanii antici credeau că girafa - este rodul dintre leopard  și cămilă.

7. Inima girafei anxietate bate 170 de ori pe minut.

8. Mamele de girafe tinere organizează adesea o mică grădiniță, o femelă adultă rămâne la  dădăcirea puilor,iar celelalte femele se duc după hrană..

9. În ciuda lungimii enorme, gâtul girafei este într-adevăr prea scurt pentru a  ajunge la sol. Deci, pentru a ridica ceva de la podea, ei trebuie să îngenuncheze sau să desfacă picioarele.Dacă girafa este speriată, fizic nu va putea sa se comporte ca un struț.

10. Unicile animale de pradă care văneaya girafa sunt - lei. Totuşi girafa are o armă foarte bună, pe care le folosesc pentru a proteja puii lor - copite.

11. Limba de  girafa este neagră..

12. Spre deosebire de om, girafele sunt capabili să se odihnească în picioare. Somnul girafei în picioare, nu dureze mai mult de 5 minute. Dar atunci când o girafa are nevoie de odihnă îndelungată, ea se aşează la pământ,işi strînge picioarele din față sub ea,capul pe spate și îl pune pe crupă. Durata totală de somn pe noapte, la girafe rareori depășește 60 de minute.

13. 16 - 20 ore pe zi girafe dedică pentru hrană.În aşa mod , ei mănâncă o cantitate mare de hrană, deși girafei adulte i-ar fi de ajuns șase kilograme pe zi.

14. O oră mai târziu, după naștere, puiul girafei începe a merge.

15.vârstă girefei  poate fi identificată după culoarea petelor de pe piele - cu cât culoarea e mai închisă,cu atât girafa este mai în vârstă.Petele de pe pielea girafelor sunt unicate, la fel ca amprentele la oameni.

Comenteaza cu facebook