Pisici animate gif


Pisca te saluta..

Doi pisici se joaca cu doi fluturasi..

Pisca te saluta..
Chiar daca sunteti iubitor de pisici, exista unele lucruri pe care poate nu le stiti despre ele. Iata mai jos cateva curiozitati care va vor ajuta sa va cunoasteti mai bine patrupeda.

Probabil nu v-ati ganditi niciodata daca o pisica este stangace sau dreptace, dar peste 40% sunt fie una, fie alta. Ceea ce inseamna ca restul sunt ambidextre.

Pisicilor nu le place mancarea nici prea calda nici prea rece. Trebuie sa aiba o temperatura medie, temperatura camerei, la fel cum ar fi in salbaticie.

Pisicile vad in culori, asa ca vor face diferenta intre un vas de apa rosu sau galben, si, prin urmare, pot face mofturi. Au, de asemenea, o vedere nocturna fantastica si au nevoie doar de o sesime din lumina de care au nevoie oamenii pentru a vedea.

Mieunatul pisicilor e un sunet familiar tuturor, fie ca este unul speriat, unul fericit sau unul prin care isi cere imperios cina. Curios este faptul ca pisicile miauna numai la oameni, nu si la alte pisici.

Pisicile sunt creaturi extrem de intuitive, si sunt foarte pricepute in a ghici starea noastra de spirit, mai ales din tonul vocii. Ei stiu cand strigam la ele (desi de multe ori nu par sa le pese). Daca vreti sa va calmati pisica, incercati sa-i vorbiti cu o voce linistitoare, iubitoare. Veti fi uimit ce repede functioneaza.

V-ati intrebat vreodata cine a inventat usa pentru pisici? Nimeni altul decat Sir Isaac Newton. Probabil era si el, ca si multi alti stapani, enervat ca animalul voia cand inauntru cand afara. Asa ca a facut ceva pentru linistea lui si a multor alti iubitori de pisici.

Pisicile chiar aterizeaza in picioare. De fapt, toate cad in acelasi fel. Mai intai isi rotesc capul, apoi isi rasucesc coloana vertebrala, dupa care isi aliniaza picioarele din spate si in cele din urma se relaxeaza arcuindu-si spatele, reducand astfel impactul.

In cazul in care nu doriti o crescatorie de pisici, castrati-va sau sterilizati-va pisica. Se inmultumesc extrem de repede si extrem de mult. Pot face pana la 6-7 pui la o fatare.

Ca si amprentele digitale ale omului, si pisicile au propria lor amprenta unica: nasul! Narile lor au riduri unice si nu exista doua nasuri la fel.

Morgan Freeman pe heliuMorgan Freeman pe heliu
Momentul in care un erou prinde copilul care cade
Smecherul si-a gasit nasul
Bunaciunea credea ca se freaca de prietenul ei
Desi cainii si pisicile sunt animale la fel de prolifice, totusi, in orasele mari, numarul pisicilor fara stapan este incomparabil mai mic decat cel al cainilor. Nimeni nu stie de ce.

Asta nu inseamna ca in lume ar fi putine pisici. Conform unui studiu intocmit de Universitatea din Lyon, pe mapamond traiesc 400 de milioane de pisici de companie.

Australia este tara cu cel mai mare numar de pisici pe cap de locuitor din lume, numarul acestora fiind mai mare decat numarul locuitorilor, informeaza portalul Radioc.

In Europa, tara cu cele mai multe pisici este Franta: numarul lor se ridica la 8.000.000. In schimb, in Gabon si Peru, aproape nu exista pisici domestice. Iata si alte ciudatenii, in legatura cu aceste animale:

1. Pisicile comunica intre ele, emitand circa 100 sunete diferite, fiecare reprezentand un mesaj. Niciodata insa pisicile nu comunica intre ele mieunand. Mieunatul este un mesaj pe care il pastreza pentru a-l comunica oamenilor.

2. Pisica isi poate roti urechile cu 180 de grade, acestea fiind actionate de 32 de muschi. Ele percep sunetul de 3 ori mai bine decat oamenii si de aceea pisicile sunt deranjate de zgomote.

3. Spre deosebire de caini, pisicile sunt prezbite: nu vad bine la o distanta mai mica de 75 cm. Imaginile le apar cel mai clar la distante de 2-6 meri.

4. Pisica nu transpira decat daca este supusa la stres. Toti medicii veterinari stiu ca, atunci cand consulta o pisica, masa pe care a fost asezata ramane umeda.

5. Atunci cand are de ales intre doua alternative, pisica isi balanseaza coada in stanga si in dreapta. Asta se intampla cand, de exemplu, nu se hotaraste daca sa treaca sau nu printr-o usa. De indata ce a trecut, coada nu mai balanseaza.

6. Gestatia fiind de 60 de zile, pisica poate naste de mai multe ori pe an. La randul lor, puii devin adulti la 7-9 luni si se pot reproduce. Astfel, reproducandu-se in progresie geometrica, este teoretic posibil ca in 10 ani generatiile descendente dintr-o pisica sa numere 420.000 exemplare.

7. In fiecare an, americanii cheltuiesc pentru hrana pisicilor lor nu mai putin de 4 miliarde de dolari. Suma este cu un miliard mai mare decat cea cheltuita pentru copiii sub 1 an.

8. Pisicile au foarte dezvoltat simtul a ceea ce numim noi "acasa". Se cunoaste cazul unei pisici din Argentina, care urcand intr-un copac inalt si considerand ca acolo este casa ei, n-a coborat timp de 6 ani, vreme in care proprietarul ii aducea mancarea. In masura in care a fost vizitata de masculi, pisica a nascut de 4 ori in acesti 6 ani.

9. Pisicile au si un simt al orientarii foarte dezvoltat. Se cunoaste din timpul razboiului cazul unei pisici din Bremen (Germania), ai caror proprietari, refugiindu-se intr-un sat situat la 240 km distanta, si-au luat cu ei pisica. Aceasta insa nu s-a acomodat cu noua locatie si a pornit "pe jos" inapoi, ajungand la casa din Bremen, pe care a gasit-o distrusa de bombardamente. Pisica a fost recuperata de niste vecini milosi.

10. Extrasul de valeriana - un podus vegetal folosit de oameni pentru calmarea nervilor - produce asupra pisicilor o stare de transa. Sunt atrase de mirosul extrasului pe care, daca-l inhaleaza, devin inconstiente, intrand in convulsii, putand chiar muri.

11. Conform unui studiu intocmit in mai 2012 si publicat in Journal of Archaeological Science, pisicile au fost domesticite in jurul anului 2.200 i.Hr. de catre egipteni, probabil pentru starpirea soarecilor.

Comenteaza cu facebook