Imagini de primavara,fluturi,spring flowers,cascada

Flori,fluture,primavara ,spring flowers ,gifuri gifs


spring flowers,fluture iubire

Porumbei ,indragostiti,primavara ,pigeons love ,gif

pigeons porumbei,dragoste

Imagine superba de primavaramapa ,sclipici,raze

apa,awua,raze de soare sclipici

cele mai frumoase imagini de vara,primavara,de dragoste

Crenguta inflorita,pasare,primavaraimagini primavara frumoase



Cateva informatii despre fluturi:
1.Fluturii se nasc pentru a muri ,ca sa dea viata unei noi generatii,Majoritatea din speciile de fluturi vietuesc cateva zile,cu exceptia speciei de fluture Monarch care poate vietui si pana la 6 luni.
2.In timpul scurt al vietei femela fluture poate depune 1000 de oua mici chiar si mai mult de 1000.
3.Cel mai mare fluture din lume este Attacus Atlas care au aripele de 30 cm. ,deseori este comfundata cu o pasare.
4.Fluturii Zizula hylax sunt cei mai mici din lume si arpile lor sunt de 3 cm
5.Kim Ir Sen la ziua sa de nastere de 80 ani a primit in dar de la soldati si ofiteri un tablou care era creata din 4.5 milioane de aripi de fluturi.
In sfarsit a sosit si mult asteptata primavara. Odata cu ea, natura si-a dat jos mantia alba, purtata o iarna intreaga si s-a trezit la viata!
Soarele putin palid isi strecoara razele printre crengile copacilor adormiti. Iarba cea verde incepe sa incolteasca. Pasarile migratoare se intorc linistite din tarile calde, stiind ca aici, in tara lor neschimbata vor gasi un loc unde isi vor face cuibul si se vor inmulti. Ciocarlia canta cu glasul ei dulce, triluri maiestre care incanta toata natura. In vazduh se plimba mirosul minunatelor flori. Pe campuri si dealuri se vad in numar inmultit plapanzii ghiocei, care asculta cu drag freamatul naturii. In gradina primaverii este un iaz, cu apa proaspata si cristalina. Imprejur sunt numai flori multicolore.

Fiica cea mai tanara a anului, a adus odata cu ea multa bucurie. Totul este ca intr-un vis: pasari de tot felul cu ciripitul lor, florile de toate culorile care improspateaza natura, iarba cea proaspata, izvorul cel cristalin si cel mai important element, soarele care trimite oamenilor o raza de speranta!
Poezie:
Fluturii traiesc doar o zi pe Pamant..Asa si era.In primele clipe de viata, ce totodata par a fi ultimile, el rasare stralucind dintr-o floare  ce-i daruieste culoare . Razele soarelui ce apune ii mai ofera o clipa dulce, ultima clipa plina de viata . El apune, incetul cu incetul , in orizontul ce-i  e si moarte si viata.Valurile marii ii canta fluturelui ce danseaza me melodia mareelor . Este invaluit de adieri de vant imbinate cu muzica. Valurile ce sclipesc, ca si cum soarele si-ar imprastia ramasitele aurii , oglindesc in acelasi timp aripile libere ce nu se satura de calatorii.Soarele-si ia adio , se pregateste sa-si termine munca neschimbata de mii de ani. Oare soarele apune, sau Pamantul ? Oare fluturii cad in somnul vesnic sau oamenii ?Incetul cu incetul fluturele se lasa purtat de un vant muritor. Il poarta de-a lungul marii,pana ce cade incet....Doar praful argintiu ce acoperea fluturele a mas ramas deasupra apei ce va pastra un suflet.Locul in care va dainui este fundul marii, printre pietre si nisip .

Comentarii

Comenteaza cu facebook