Imagini superbe,poze animate cu sclipici,gifuri love

Porumbei,iubire dragoste,imagini,pigeons gifs trandafiri,rose gif gifuri


porumbei,pigeons,голуби,love


O vioara in sclipici ,linga trandafirul pasiunii ,in valurile vantului


vioara,trandafiri sclipici,rose

O imagine frumoasa in razele soarelui ,murmurul apei canta frumos gifuri,animate,fluturi gif,imagini sclipitoare stralucesc miscatoare


aqua,frumoase,padure,primavara



Porumbelul este o pasare foarte placuta ochiului omului chiar si celor de la oras,care locuiesc departe de natura.
Pana in prezent oamenii de stiinta nu au raspuns la intrebarea:cum porumbeii se orienteaza in spatiul aerian ca sa se intoarca inapoi la casa lor.

Ingrijirea si hrana pentru aceste pasari minunate depinde de anotimp si de rasa .
Iarna: 50% orz, 20% grau, 20% porumb, 10% fasole uscata boabe, mazare si neghina.Pentru porumbeii de matca: 25% grau, 30% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina,5% floarea soareluiPentru zburatori: 15% grau, 40% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina, 5%floarea soarelui.La naparlire – 15% orz, 25% porumb, 25% grau, 5% floarea soarelui, 5% canepa, 25%fasole si mazare.Se trece in mod treptat cate putin de la un regim alimentar la altul.
Primavara in luna martie se incepe imperecherea porumbeilor ,dureaza cam 2-3 saptamani ,In acest timp este bine ca hrana lor sa fie bogata in proteine si aminoacizi. 
In luna aprilie deja pui de porumbei incep a iesi afara,dar in continuare parintii isi hranesc pui cu ciocul.
Din luna august pana in luna noiembrie porumbei sunt foarte lenesi,de aceia iarasi hrana lor trebuie sa contina multe proteine si vitamine ,pentru ca noile pene sa creasca mai rapid si mai frumoase.
Vioara:

Vioara a apărut în nordul Italiei, în prima parte a secolului al XVI-lea. Cel mai probabil a fost inspirată de trei tipuri de instrumente: rebec (care exista încă din secolul al X-lea), viola da gamba și viola da braccio. Una din primele descrieri explicite a instrumentului, inclusiv a folosirii lui, a fost în Epitome musical de Jambe de Fer într-o lucrare publicată în anul 1556, la Lyon. Deja la acea vreme vioara începea să se răspândească în Europa.


Rebec
Din documente reiese că cea mai veche vioară cunoscută care avea patru coarde (așa cum au viorile moderne) a fost construită în 1555 de către Andreea Amati (Andrea Amati). Viorile care au precedat-o aveau doar trei coarde. Vioara a devenit imediat un instrument răspândit atât printre muzicanții din stradă, cât și printre nobili; spre exemplu în anul 1560, regele Carol IX al Franței i-a comandat lui Amati 24 de viori. Cea mai veche vioară, care există și în zilele noastre, a făcut parte din acest lot, fiind construită de Amati în 1564, la Cremona: Charles IX.
Vioara sau violina este cel mai răspândit instrument muzical care face parte din familia instrumentelor cu coarde. Datorită timbrului cristalin, expresiv și plin de frumusețe, vioara este principala purtătoare a melodiei. Strălucirea și căldura sunetului ei o așază în fruntea instrumentelor din orchestră. Sunetele emise de vioară pot reda cele mai variate sentimente, ca: duioșie, măreție, visare, forță, etc.
Primul instrument cu coarde și arcus, numit "ravanastron" (întâlnit pe meleagurile Indiei), are o origine populară străveche (5000 ani i.e.n). Acest strămoș al viorii a fost răspândit în China cu denumirea de „vioară” sau „vielă chineză”. Prima perfecționare a ravanastronului o fac arabii și perșii numind instrumentul „kemang a Guz”, care mai târziu a pătruns în Europa evoluând în „rebab” (rebeb sau rebab, robab, kemants).
Vioara are următoarele părți:
1. corpul viorii (fața sau tăblița; eclisele; spatele; bara de rezonanță; popic)
2. gâtul (capul; gâtul propriu-zis; limba; prăgușul)
3. părți independente (călușul; coardele; cordarul; bărbia)
Arcușul are urmatoarele părți:
1. bagheta
2. garnitura de păr (din coadă de cal)
3. scaunul sau capra
4. dispozitiv mecanic (șurub)

Comenteaza cu facebook