Ploaie,fluturi,pisica gif

Pisica sclipici gif


Ploaie,apa miscatoare

ploaie,rain,iubire,дожди

Fluture,inimi sclipici, gif miscatoare


fluture,sclipici,love



Fluturii de noapte
sisteme antiradar
Toţi fluturii de noapte mai reţin ,în două direcţii ,cercetătile bioniştilor. Familia Arctiidae deţine şi un alt sistem de a contracara radarul liliecilor: un sistem ,tot ultrasonic ,de bruiere a emisiunilor acestuia.
Acest procedeu fusese introdus ,independent de cercetările biologice, încă din timpul celui de al doilea război mondial , când era folosit la bruierea posturilor de radio inamice sau la derutarea unui radar care a surprins un bombardier în aer.
În anul 1965 , deci la mai bine de 20 de ani de la aplicarea lui în tehnică militară, Dorothz Dunning l-a indentificat la fluturaşii de noapte din genurile Artcia, Parasemia, Epicallia Callimorpha . „Aparatele” de bruiaj, formate dintr-o placă de chitină flexibilă şi striată,ce acoperă o cutie de rezonanţă , se găsesc de o parte şi de alta a corpului, în jurul celei de a treia perechi de picioare. Când insecta îşi contractă şi îşi deschide cu iuţeală muşchii picioarelor ,placa este supusăunor vibraţii ultrasonice pe lungimea de undă a liliecilor. Aceste bruiaje derutează lilieciicare, în cele mai multe cazuri ,scapă prada.
S-a constatat însă că multe specii de fluturi de noapte înzestrate cu sisteme de bruiaj ,deci cu capacitatea de a recepţiona şi reproduce sonarul liliacului msunt specii periculoase pentru agricultură şi sivicultură.

Comenteaza cu facebook