Imagini miscatoare natura parc lac pasari

Imagini miscatoare natura nouri ploaie fulgere

Images gif parc pasari zburatoare raze de soare

Pe malul unui lac copac gif




Oglinda apei Lacului Sireți-Ghidighici măsoară 8,03 km² (803 ha). Lacul recepționează râuri și râulețe de pe o suprafață de 835 km², cel mai mare dintre acestea este râul Sireți,
care confluențează cu lacul în partea sudică a acestuia.
Lacul Sireți-Ghidighici se află în centrul țării, într-o vale mare. Localitățile pe care le scaldă sunt: Sireți, Cojușna, Ghidighici, Roșcani și Vatra.

În anul 1963, pe cursul mijlociu al râului Bâc, s-au finisat lucrările de construcție a barajului Sireți-Ghidighici, care reține unul dintre cele mai mari lacuri din republică. În acele timpuri, teritoriul actualei republici era parte componentă a URSS, sub numele de RSS Moldovenească. Președintelui RSS Moldvenești de atunci îi aparține ideea construirii acestui bazin acvatic.

Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trăsnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ.
În Biblie fulgerele și tunetele sunt o solie care exprimă mânia lui Dumnezeu (2. Moise 9,24; 2. Samuel 22,15; Iov 37; Psalm 18) și pedeapsa Domnului (Zaharia 9,14) de exemplu izgonirea din rai a lui Satan (Luca 10,18), sau învierea în prezența îngerului (Hes 1,14; Daniel 10,6; Matei 28,3).

Comentarii

Comenteaza cu facebook