Imagini 3D / gif / miscatoare/flori

Imagini 3D / gif / miscatoare/flori

Flori 3D

Trandafiri 3D

Acvariu 3D/pesti gif



3D (sau tridimensional) desemnează o tehnică de redare a obiectelor reale (cu 3 dimensiuni: înălțime, lățime și adâncime) cu ajutorul anumitor medii.
Redarea unei imagini 3D pe un suport bidimensional .

În cazul fotografiilor, filmelor cinematografice, tablourilor realiste și multor altele, redarea pe un mediu plan este de obicei în 3D, numită și „în volum”, mai precis, sunt prezentate detalii privitoare la toate cele 3 dimensiuni ale obiectului real. Cu toate că mediul este plan (are doar 2 dimensiuni), în mintea noastră se creează de obicei impresia de profunzime, perspectivă, stereo sau 3D, astfel că „uităm” că de fapt privim la un mediu cu doar 2 dimensiuni.
Imagini stereoscopice.
O tehnică mai recentă, care a introdus o nouă calitate de afișaj, constă în prezentarea simultană pe același mediu plan, una lângă alta, a două imagini speciale, ușor diferite (câte o imagine pentru fiecare ochi), care în mintea omului se contopesc într-o singură imagine cu volum, mult mai reușită decât o simplă fotografie. Fotografiile duble, care pentru a crea impresia de 3D trebuie privite printr-un aparat simplu special (stereoscop), sunt cunoscute încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Această tehnică permite o ușoară deformare a celor două imagini percepute de ochiul stâng și cel drept, la fel ca și în realitate, cu efect de vedere în 3D - atunci când privitorul se deplasează ușor în stânga și dreapta.

Comentarii

Comenteaza cu facebook