Imagini cu porumbei gif Miscatoare Frumoase

Porumbei gif miscatoare
Porumbei albi cu sclipici




Inimi si porumbei






Corpul porumbelului are forma unei picaturi de apa, aerodinamică. Pe corp are pene, fulgi și puf . Penele au rădăcina înfiptă in piele. Fulgii sunt mai scurți, au axa mai flexibilă și acoperă tot corpul.

Capul este mic, rotund, mobil și are în partea anterioară ciocul format din maxilare alungite, fără dinți și acoperite cu materie cornoasă.
Este o pasăre bună zburătoare. Zborul este înlesnit de oasele porumbelului cat, subțiri și pline cu aer, (ele se numesc oase pneumatice) cât și de musculatura foarte dezvoltată pentru o pasăre așa mică.
Se hrănește cu semințe, pe care le apucă cu ciocul și le înghite și uneori cu produse din panificație (pâine) în așezările umane. În dieta lor poate să apăra și mici pietricele, nisip, cărbune, viermisori și plante. Sunt vânați și constituie hrana pentru câini domestici, pisici, păsări de dimensiuni medii și mari (ciori, uliu), rozătoare, șobolani. Respiră prin plămâni, care sunt în legătură cu 9 saci aerieni de la care pornesc ramificații care ajung la oase.
Trăiesc în perechi. Ei construiesc cuibul cu materie fecala si crengute, cuib in care femelele depun ouă. Acestea sunt clocite de amândoi, timp de 18 zile pe rând. Din ouă ies puii golași, neputincioși, cu ochii închiși, care nu pot zbura. Sunt hrăniți cu un lichid alb, secretat de gușa porumbiței, până când se pot hrăni singuri cu grăunțe.
Există diferite rase de porumbei : Voiajor, Cavaler, Coadă de Păun etc. Porumbeii domestici își au originea în porumbeii sălbatici.
sursa Wikipedia.org

Comentarii

Comenteaza cu facebook